Back to top

Creació d'espais temporals (curs tancat)

Dades bàsiques

Direcció

Ignasi Bonjoch

Durada // Horari

Del 2 al 13 de juliol de 2018 (40 hores) // De 17.00 h a 21.15 h.

Idioma

Castellà

Preu

740 €. Els membres de l’Associació d’Antics Alumnes d’ELISAVA, Elisava Alumni amb categoria Bold, obtindran un 15% de descompte en l’import del programa.

Nivell

Introducció / Mig

Presentació

La conceptualització i el disseny d’espais efímers com a disciplina que engloba múltiples llenguatges. Des dels espais comercials a salons o fires fins a exposicions argumentals o patrimonials.

Les empreses que inverteixen els seus recursos en presentacions a fires o esdeveniments cada vegada exigeixen més creativitat i eficàcia en la seva comunicació. Els centres culturals que preparen exposicions necessiten cada vegada més la figura del dissenyador-organitzador que gestiona alhora els continguts i l'espai expositiu.

 

Destinataris
Professionals del disseny i la comunicació amb tasques orientades a l’arquitectura firal, disseny d’estands i exposicions. Estudiants del Grau en Disseny de l’últim curs que vulguin adquirir coneixements sobre la matèria.

 

Empreses col·laboradores Essapunt S.A., LAMP

Objectius

Els objectius del programa són:

 • Aprofundir en tota la magnitud en el món de l’efímer: esdeveniments, presentacions, fires, exposicions, espectacles.
   
 • Analitzar a fons els recursos narratius: guió, escena, tempo, continguts.
   
 • Conèixer els mitjans tècnics: llum, audiovisuals, color, aplicació gràfica, mètrica de l’espai.

Estructura i Continguts

 1. El mapa conceptual i mental com a organitzador i generador d’idees.
   
 2. L’encàrrec professional: com encarar un briefing, formular preguntes resolutives al nostre interlocutor, què espera el nostre client, què necessiten els proveïdors.
   
 3. La pràctica professional: com funciona una fira i una exposició; normativa, calendaris i planning. Gestió del projecte. Normativa de concursos.
   
 4. El disseny: aplicació d’un programa, la construcció d’un relat expositiu, la formalització dels continguts, els atributs d’una marca.
   
 5. El muntatge: coordinació d’industrials i proveïdors. Pla de treball i planning.

Professorat

IGNASI BONJOCH
Dissenyador i professor d’ELISAVA. Professors de Màsters a la UB, UPF i UPC. Dissenya estands i botigues per a firmes de moda. Ha dissenyat exposicions per al CCCB, el Museu d’Història de Catalunya, La Casa Encendida, Alhóndiga Bilbao, etc. Utilitza sovint la tècnica dels mapes mentals per a la representació en l’espai d’un guió expositiu. Recentment ha finalitzat el projecte museogràfic del Museu del Disseny a l’edifici Disseny Hub Barcelona.

CARLOS LLEÓ
Dissenyador. Ha treballat a l’estudi Lagranja i des de l’any 2006 treballa a Estudi Bonjoch, on compagina la feina de creatiu de conceptes en espais efímers amb la direcció de muntatges.

MARIA GÜELL
​Lighting designer. La seva formació prové del món de l’espectacle, el disseny i la concepció de l’espai escènic mitjançant la llum.

MARIONA GARCIA SOLÉ (Col·laboradora)
Dissenyadora gràfica. Ha dissenyat la gràfica de l’espai a nombroses exposicions, professora d’ELISAVA, Eina i Bau. Especialista en exposicions d’àmbit cultural.

Sol·licitud d'informació